Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

ABB och Transdev nya medlemmar i ElectriCity

ElectriCity-samarbetet utvidgas. När Transdev och ABB tar steget in ökar antalet partners till 16, samtidigt som kompetensen, bredden och möjligheterna för nya arbeten och tester också får ett rejält tillskott.
A Volvo bus, operated by Transdev is being charged by an ABB charger.

Transdev deltar redan nu i flera projekt som drivs av ElectriCity, som elektrifieringen av en del av busslinje 16 som gjordes sommaren 2018 och den kommande hybridiseringen av fartyget Älvsnabben 4 som körs av Transdevs dotterbolag, Styrsöbolaget.

- För oss är det självklart att vara en del av ElectriCity-samarbetet. Senast 2045 ska Sveriges växthusgasutsläpp ligga på noll. Vi tror på eldriften som ett verktyg för att uppnå klimatmålet och det är därför vi kommer att sätta 157 elbussar i trafik i Göteborg december 2020. Vi vill fortsätta vara en drivande aktör inom hållbar samhällsutveckling och ElectriCity är den perfekta testarenan för det, säger Gunnar Schön, vd för Transdev Sverige AB.

Läs mer om Transdev här och företagets pressmeddelande här

ABB har sedan tidigare varit inblandad i flera av ElectriCitys projekt, bland annat att elektrifiera flera av Göteborgs busslinjer. Nu kan samarbetet intensifieras och leda till fler möjligheter att testa ny teknik i olika miljöer.

- Vi är stolta och glada över att få vara en del av ElectriCity i Göteborg och hoppas att samarbetet kommer att leda till att vi tillsammans kan påskynda framtidens hållbara samhälle och transporter. ABB har produkterna och lösningarna för att leverera el från produktion till slutanvändare på ett säkert, smart och hållbart sätt”, säger Mats Peterson, affärsområdeschef för ABB Electrification i Sverige.

Läs mer om ABB här och företagets pressmeddelande här

Se alla partners ElectriCity här

Niklas Gustafsson, chef för Public Policy and Regulatory Affairs på Volvokoncernen och ordförande I ElectriCity ser fram emot vad ABB och Transdev kan tillföra samarbetet:
-Transdev har en stark profil inom hållbar kollektivtrafik och är idag den operatör som har flest elbussar i Sverige och Europa. Det känns bra att ha med dem i vårt samarbete och vi ser fram emot att utveckla fler spännande projekt tillsammans med fokus på miljö och människor.

- Omställningen av transportsektorn är nödvändig om vi ska klara av att skapa ett hållbart samhälle och framtidens städer. För att lyckas med storskalig elektrifiering behöver många parter samverka; fordonstillverkare, staden och tillverkare och distributörer av el, för att nämna några. Vi välkomnar ABB som ny och viktig medlem i ElectriCity-samarbetet i det fortsatta arbetet med att elektrifiera transporter av människor och gods i Göteborg.