Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Elektrifiering av Göteborgs kollektivtrafik lyftes fram av UITP

Västtrafiks arbete med att elektrifiera kollektivtrafiken i Göteborg och Västsverige uppmärksammades under UITP:s världskongress i Stockholm i juni. Som en del av kampanjen ”Redefining public transport” har Västtrafik gjort en film som visar hur elektrifierad trafik omformar staden och människors vardag.
Foto: Västtrafik

Göteborg är en av ett tiotal städer i världen som valts ut som goda exempel på hållbara och innovativa lösningar. Kampanjen är ett samarbete mellan den globala kollektivtrafikorganisationen UITP (Union internationale des transports publics) och brittiska tv-bolaget BBC. 

Genom det lyckade arbetet inom ElectriCity vet vi att elektrifierad trafik uppskattas av både kunder och förare. Förarnas förbättrade arbetsmiljö med tystare gång och mindre vibrationer är en viktig aspekt med tanke på det stora rekryteringsbehovet i branschen. Det är också detta som Västtrafik valt att lägga extra fokus på i bidraget till kampanjen.

Filmen visades i flera olika sammanhang under konferensen i Stockholm och finns och sprids nu via en kampanjsida - redefiningpt.uitp.org - och bbc.com. Hashtagen för kampanjen är #redefiningpt.

UITP Global Public Transport Summit är ett årligt arrangemang som samlar kollektivtrafikhuvudmän, operatörer, industri och forskare från hela världen.