Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

EU-kommissionär besökte ElectriCity

Intresset för att besöka ElectriCity är alltjämt stort. Förra veckan var Margrethe Vestager, EU-kommissionär för digitalisering och som bland annat jobbar med programmet "Europe fit for the digital age", på besök. Temat för dagen var "Teknik med ett syfte". EU-kommissionären fick se ny teknik testas i verkligheten genom ElectriCity och en tur ombord på elbussen.
Bild från EU-kommissionär Vestagers Twitter.
Peter Nordin och Karin Svensson (längst resp näst längst till höger) från Volvo bjöd EU-kommissionären Margrethe Vestager på en tur med ElectriCity-bussen. Bild: EU-kommissionär Vestagers Twitter.

Vestager besökte också Volvokoncernens innovationshub CampX i Lundby och fick höra hur Volvo samarbetar med startup-bolag och andra partners för att snabbare utveckla morgondagens hållbara transportlösningar.

På agendan stod även ett besök på Ericsson samt Lindholmen Science Park där Vestager fick ta del av den samarbetsmodell som gjort området framgångsrikt och några faktorer som samlat och engagerat så många av de företag som arbetar med mobilitet i området.